Wie zijn we?

Over ons

LGBT Asylum Support is een niet-gouvernementele organisatie (NGO) opgericht in 2015. Het doel van de organisatie is het bieden van ondersteuning aan LGBTI-asielzoekers in Nederland. Sandro Kortekaas richtte LGBT Asylum Support op als reactie op het verbod op ‘propaganda van niet-traditionele seksuele relaties’ door het Russische parlement. In samenwerking met andere LHBTI-organisaties ondersteunt LGBT Asylum Support Lesbische, Homoseksuele, Biseksuele, Transgender- en Intersekse asielzoekers gedurende de gehele asielprocedure. De organisatie is zowel een gids als een vangnet voor LHBTI- asielzoekers.

Missie

LGBT Asylum Support pleit namens LHBTI-asielzoekers in de asielprocedure of zij die in aanmerking komen voor de vluchtelingenstatus in Nederland.

Visie

Nederland staat wereldwijd bekend als een land waar men veilig zijn seksuele geaardheid en genderidentiteit kan uiten. Hoewel deze reputatie nog steeds geldt, kan de maatschappelijke realiteit een schril contrast vormen. In een poging om homo- en transfobe samenlevingen te ontvluchten, worden LHBTI-asielzoekers tijdens de asielprocedure nog steeds geconfronteerd met discriminatie en vervolging. LGBT Asylum Support streeft ernaar de menselijkheid binnen de asielprocedure te waarborgen voor de LGBTI-asielzoekers.

Partners

unhcr-logo-768x807kopie

UNHCR Netherlands

The Gayglers of Google

559001613_logo_20201111211023169

The Body Shop

Sponsors

Als NGO, niet gesubsidieerd door de overheid, is LGBT Asylum Support afhankelijk van financiële bijdragen. Diverse bedrijven, organisaties en personen hebben door de jaren heen LGBT Asylum Support gesteund en hun publieke steun uitgesproken.

download (1)

Gallerie MooiMan
Male-art

559001613_logo_20201111211023169

The Body Shop

download

Hotel Casa Amsterdam

Pink Cube

unnamed

Nationaal Dans Theater

Screenshot 2022-04-04 154538

Erwin Olaf

You can also join us!

Vrijwilligers

LGBT Asylum Support bestaat uit een team van vrijwilligers. We zijn op zoek naar toegewijde vrijwilligers met verschillende achtergronden om de organisatie te ondersteunen bij haar professionele activiteiten. Als je je zorgen maakt over de schrijnende situatie van LHBTI-asielzoekers en een verschil wilt maken, dan zijn wij op zoek naar jou!

Wie ben jij?

Je hebt ervaring of affiniteit met LHBTI-asielzoekers

Je staat open voor mensen met verschillende culturele achtergronden

Je kunt omgaan met LHBTI- asielzoekers

Je bent veerkrachtig en in staat om te gaan met werk-gerelateerde stress

Je vertrouwt op kritisch denken

Je kunt zelfstandig werken, maar ook in teamverband

Je spreekt vloeiend Nederlands en beheerst het Engels. Vaardigheid in het Arabisch, Russisch en/of Farsi is een pluspunt

Vacatures

LHBTI-asielzoekers vluchten uit homo- en transfobe samenlevingen op zoek naar juridische bescherming. De asielprocedure in Nederland kan ingewikkeld en complex zijn. Als juridisch vrijwilliger ondersteun je LHBTI-asielzoekers gedurende de gehele asielprocedure en ondersteun je hun asielaanvraag op basis van aangeleverde documenten.

Link: Vacancy-legal – LGBT Asylum Support

Om LHBTI-asielzoekers kennis te laten maken met de Nederlandse cultuur, is het leren van de Nederlandse taal onmisbaar. Als vrijwilliger geef je wekelijks Nederlands aan minimaal één asielzoeker.

Link: Vacancy-teachers – LGBT Asylum Support

LHBTI-asielzoekers zijn afkomstig uit verschillende landen. LHBTI-asielzoekers hebben vaak een Russische, Arabische of Iraanse achtergrond vanwege homo- en transfobe wetgeving en heersende maatschappelijke verhoudingen in land van herkomst. Daarom zoekt LGBT Asylum Support vrijwillige vertalers in het Arabisch, Farsi en Russisch om documenten te vertalen die essentieel zijn voor asielverzoeken van individuele cliënten.

Link: Vacancy-translator – LGBT Asylum Support

De behandeling van LHBTI-asielzoekers is onderwerp van een verhit maatschappelijk en politiek debat. Als communicatievrijwilliger spreek je namens LGBT Asylum Support.

Link: Vacancy-Social Media – LGBT Asylum Support

LHBTI-asielzoekers zijn afkomstig uit landen waar hun seksuele geaardheid vaak wettelijk gecriminaliseerd en sociaal belasterd wordt. LHBTI-asielzoekers zijn tijdens de asielprocedure overgeleverd aan een vijandige omgeving en kunnen zich niet vrij uiten. Als buddy zorg je voor een veilige omgeving waarin LHBTI-asielzoekers zich vrij kunnen uiten en kennismaken met de Nederlandse cultuur.

Link: Vacancy-General – LGBT Asylum Support

Contacts

Heb je hulp nodig als asielzoeker in Nederland?

Wil je ons helpen als vrijwilliger?

Contact gegevens

Kantoor LGBT Asylum Support

Noorderstationsstraat 40 9717 KP, Groningen, Netherlands

Stichting LGBT Asylum Support is gevestigd in Groningen onder kamer van koophandelmummer 65463269.

Ben je een asielzoeker en heb je hulp nodig in Nederland? Vul dan nu het Asylum seekers form in en we nemen binnenkort contact met je op!

Wil je ons helpen als vrijwilliger? Check onze vacatures en geef je op!

Heeft u vragen, suggesties of advies?
PNeem dan contact met ons op via info@lgbtasylumsupport.nl of +31619407030